ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Τι είναι ο υποσπαδίας;

O υποσπαδίας είναι η ατελής ανάπτυξη της πρόσθιας ουρήθρας με συνοδό την ατελή ανάπτυξη των σηραγγωδών σωμάτων και της ακροποσθίας.Ο υποσπαδίας δεν δημιουργεί ουρολοιμώξεις.

Αιτιολογία του υποσπαδία;

Μορφές του υποσπαδία : (φώτο 1)

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 01

(Φώτο 1.)

Σε τι ηλικία και ποιος είναι ο κατάλληλος ιατρός;

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι περί τους 12 μήνες ζωής( ανάλογα βέβαια και το μέγεθος του πέους) είναι η κατάλληλη ηλικία διόρθωσης του υποσπαδία.

Υπάρχουν πολλές ειδικότητες που εμπλέκονται στον υποσπαδία, όπως Παιδοχειρουργοί , Ουρολόγοι, Πλαστικοί Χειρουργοί.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι Παιδοχειρουργοί εκπαιδεύονται στον υποσπαδία στην βασική τους εκπαίδευση , ενώ οι άλλες ειδικότητες δεν εκπαιδεύονται στην βασική τους εκπαίδευση στον υποσπαδία. Άρα οι εκτός από τους Παιδοχειρουργούς άλλοι κατάλληλοι ιατροί για την διόρθωση του υποσπαδία είναι Ουρολόγοι και Πλαστικοί Χειρουργοί που έχουν ειδικά εκπαιδευθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Αυτό πρέπει να είναι σαφές διότι οι επιπλοκές από έναν ‘κακό’ χειρουργημένο υποσπαδία μπορεί να είναι καταστροφικές( cripple hypospadias or hypospadias failure).

Πόσες μέρες μένει ο καθετήρας;

Στις απλέ μορφές μπορεί να εξέλθει την ίδια μέρα ο ασθενής χωρίς καθετήρα. Στις μεσαίας βαρύτητας υποσπαδίας ο καθετήρας μένει για 3-5 ημέρες και στις βαριές μορφές 7-10 ημέρες. Οι ημέρες αυτές που παραμένει ο καθετήρας είναι διεθνώς αποδεκτές . Ο καθετήρας παραμένει ως νάρθηκας για την επούλωση της καινούργιας ουρήθρας.

Πονάει ο ασθενείς;

O ασθενείς λαμβάνει ένα φάρμακο το βράδυ κυρίως για να μην ενοχλείται από τον καθετήρα αλλά πλέον με την καινούργια γενιά καθετήρων ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία ενόχληση.

Εικόνες από χειρουργεία υποσπαδία του κ. Διονύση

Πρόσθιος πεικός Πριν:

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 002

Στο τέλος του χειρουργείου

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 003

Πριν

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 004

Μετά 3 μήνες

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 005

Μετά από έξι μήνες διόρθωσης οσχεικού υποσπαδία με δισχιδές όσχεο και μεγάλη κάμψη

ΥΠΟΣΠΑΔΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 006