ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Παιδοχειρουργός - Χειρουργός Παίδων

Η Χειρουργική Παίδων δεν είναι απλά επαγωγική επιστήμη όπου εκτελούνται χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά. Η Παιδοχειρουργική είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φροντίδα-πρόληψη και θεραπεία όλων των χειρουργικών παθήσεων στα νεογνά-παιδιά και προέφηβους. Συνεπώς ασχολείται με της χειρουργικές παθήσεις του τραχήλου, του θώρακα, της κοιλίας , του ουροποιογεννητικού συστήματος και του δέρματος στα νεογνά-παιδιά και προέφηβους.

Γιατί οι ιατροί ενηλίκων δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα Παιδοχειρουργικά προβλήματα?

Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Ανάλογα την ηλικία έχουν διαφορές στην φυσιολογία και ομοιόσταση και στην ανατομία.Οι παθήσεις των παιδιών είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με τις παθήσεις ενηλίκων και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης.

Γιατί παιδοχειρουργός?

Ο Παιδοχειρουργός είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος να αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των χειρουργικών παθήσεων γνωρίζοντας σε βάθος την φυσιολογία-ανατομία και πιθανές επιπλοκές όλων των χειρουργικών παθήσεων.

Ο ρόλος του Παιδοχειρουργού?

Στην πλειονότητα των Χειρουργικών παθήσεων ο Παιδοχειρουργός είναι βασικός θεραπευτικός όπως επίσης και συμβουλευτικός. Σε κάποιες παθήσεις ανήκει στην θεραπευτική ομάδα ως μέρος της συνολικής θεραπευτικής αντιμετώπισης βαρέων νοσημάτων (π.χ Ογκολογία).

Η Παιδοχειρουργική στην Ελλάδα.

Σχετικά καινούργια επιστήμη με διεθνή όμως αναγνώριση και Παιδοχειρουργούς αρκετά καταξιωμένους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η Ελληνική Παιδοχειρουργική κοινότητα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα τις Παιδοχειρουργικές κοινότητες του Εξωτερικού